jasna poruka

Čović: Posjet Ursule von der Leyen govori dovoljno o stajalištu EU prema BiH

Fena
25.10.2024.
u 14:39

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović komentirao je u petak u Posušju posjetu predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen Bosni i Hercegovini, ističući kako ona predstavlja jasnu poruku i poticaj za europski put zemlje.

- Uvjeren sam da sama posjeta predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u BiH dovoljno govori o stajalištu EU prema BiH, o toj strateškoj vezi. To je prije svega krajnji motivator za sve nas koji govorimo da jesmo za europski put da konačno uradimo ono što mi moramo uraditi da bi nam se ta vrata potpuno otvorila. Tu je naravno i Plan rasta. Sve mi to možemo uraditi vrlo brzo - rekao je Čović, naglašavajući kako domaće institucije sada moraju preuzeti odgovornost za ispunjenje potrebnih reformi.

Čović je također istaknuo kako će se u narednih mjesec dana nastojati završiti sve obveze koje su u proteklim mjesecima bile odgođene, bilo kroz Vijeće ministara ili parlamentarnu proceduru.

- Naš zagovor će biti da u narednih mjesec dana sve ono što je stajalo proteklih pola godine okončamo, kako bi za vrijeme predsjedanja Mađarske Europskom unijom otvorili pregovarački proces i ne samo to, kako bi bili vjerodostojni prema partnerima koji nam do kraja pružaju ruku a mi počesto svojom neodgovornom politikom to ignoriramo - dodao je Čović.

Naglasio je kako su i druge stranke koje sudjeluju u vlasti odgovorne za ostvarenje europskog puta BiH, ocjenjujući da je mjesec dana dovoljno razdoblje za završetak planiranih obveza.

Kada je u pitanju sastanak koalicije na državnoj razini, Čović je izrazio uvjerenje da će tijekom vikenda dogovoriti termin sastanka, dodavši da će nastojati da se on održi u idućem tjednu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije