Čović u Konjicu: HDZ BiH predan očuvanju prava Hrvata u svim područjima BiH

22.09.2024.
u 16:41

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sudjelovao je danas na druženju s članovima i simpatizerima Gradskog odbora HDZ-a BiH Konjic, predvođenima predsjednikom GO HDZ BiH Konjic Ivanom Antićem i nositeljem
liste za Gradsko vijeće Ilijom Kozarićem te svim kandidatima za predstojeće izbore.

Tijekom druženja razgovaralo se o Lokalnim izborima, s naglaskom na važnost osiguranja jednakopravnosti Hrvata na svim područjima unutar Bosne i Hercegovine. Diskutirano je o potrebi za političkom stabilnošću, koja je ključna za kontinuitet u provođenju razvojnih projekata koji značajno doprinose gospodarskom i infrastrukturnom napretku Konjica. Predsjednik Čović istaknuo je važnost političke stabilnosti i kontinuiteta u provedbi razvojnih projekata, koji su od vitalnog značaja za gospodarski i infrastrukturni napredak ovog kraja. Dodao je kako HDZ BiH ostaje predan očuvanju prava Hrvata te ravnopravnom sudjelovanju u svim političkim i društvenim procesima.

„Želimo ohrabriti svakog Hrvata koji je ostao na svom ognjištu da njihov život ima smisla i da se imaju kome vratiti. Vi ste primjer kako, u sredinama gdje nas nema u velikom broju, pokazati da smo tu, da imamo svoje životne tragove koji su izgradili identitet Konjičana, a o kojem se čuje diljem svijeta. Nema nama druge nego biti zajedno, a nama koji vodimo politiku Hrvata zadaća je služiti svom narodu,“ kazao je predsjednik Čović.

Nazočnima se također obratio predsjednik ŽO HDZ-a BiH HNŽ Ludvig Letica, koji je tom prigodom istaknuo: "Trudimo se da radimo na zajedništvu. Želim pohvaliti naše članove koji su na listi općine Konjic, kada vidim mlade ljude, to znači nova energija, to su ljudi koji su spremni raditi i pokazati sav svoj potencijal. Kao predstavnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, naš zadatak je osigurati ravnopravnost i zastupljenost u svim razinama vlasti, kako bismo nastavili graditi bolje uvjete za naš narod i osigurali budućnost u kojoj će Hrvati biti dostojno predstavljeni". 

Uz predsjednika Čovića, današnjem druženju s članovima GO HDZ BiH Konjic nazočili su i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, član Predsjedništva HDZ-a BiH Vedran Škobić, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović, federalna
ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, predsjednica Vlade HNŽ Marija Buhač, te predsjednik ŽO HDZ-a BiH HNŽ Ludvig Letica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?