Jednostavan za napraviti, a još lakši i brži za pojesti. Ovo je zaista ukusno tijesto s kojim se možete igrati i kombinirati ga kako vam je volja, u ovom slučaju koristimo maline, a i sve ostalo voće dolazi u obzir. Ukoliko vam preostane malo pečenog crumblea, možete ga držati u hladnjaku i pripremati od njega razne poslastice (na primjer, cheesecake) - savjetuje Tatjana na svom blogu "MyTastyPot".
Crumble s malinama
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Za 4 osobe
Sastojci:
100 g brašna
50 g hladnog maslaca
30 g šećera
200 g malina
3 žlice šećera
1 žličica naribanog svježeg đumbira
sok od pola limuna ili naranče
4 manje vatrostalne posude
Ako nemate manje posudice, možete peći u šalicama za kavu ili jednoj većoj posudi pa poslije rasporediti u zdjelice za posluživanje.
Priprema:
Maslac usitnite na kockice i sjedinite s brašnom, tako što ćete ih gnječiti vrhovima prstiju da dobijete mrvičastu teksturu. U tu masu umiješajte i šećer. Dobiveno tijesto rasporedite po velikom limu i pecite oko 15 minuta na 200 stupnjeva, dok ne dobije zlatnosmeđu boju i ne postane hrskavo.
Pomiješajte maline, đumbir, sok od limuna (naranče), šećer i rasporedite u vatrostalne posudice. Zatim po malinama pospite po šaku-dvije crumblea.
Sve zajedno sada pecite oko 10 - 15 minuta na 200 stupnjeva.