Donosimo vam recept za tjesto koje svi obožavaju, a ova štrudla će ukusom nadmašiti sve koje ste probali
Sastojci za testo:
500 grama brašna (tip 500), 250 ml mleka, 100 ml ulja, 2 jaja, 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g), 1/2 kašike soli, 5 kašika šećera.
Sastojci za nadev:
pekmez (po izboru)
Sastojci za premazivanje:
1 žumanjak i nekoliko kapi ulja
Priprema:
U 250 ml mlakog mlijeka razmutite kvasac i dodajte žlicu šećera.Ostavite da naraste 15-ak minuta. U brašno dodajte kvasac, jaja, ulje, šećer i sol, te umesite glatko tijesto.
Možete ga miješati dodacima za tijesto uz pomoć miksera.
Sjedinjeno testo mesite još malo na blago pobrašnjenoj podlozi. Testo podelite na dva cijela(korice), prekrijte salvetomi ostavite 45 minuta da naraste. Korice istanjite što više možete pa cijelu površinu tijesta namažite pekmezom. Urolajte ih i poređajte u podmazan pleh. Štrudlu premažite žumanjkom u koji ste dodali nekoliko kapi ulja. Pecite u rerni oko 45 minuta na temperaturi od 200 Celzijusa. Gotovu štrudlu poprskajte s malo vode, prekrijte i ostavite da se malo ohladi.