U predškolskoj ustanovi Mali princ

Edukativna radionica na temu "Upoznaj svoj zavičaj"

25.09.2024.
u 12:24

Poznavanje i zaštita kulturne baštine igra ključnu ulogu u očuvanju nacionalnog identiteta pa je stoga od iznimne važnosti djecu od najranije dobi upoznati s tom tematikom. Udruga RESPEKT u predškolskoj ustanovi Mali princ organizirala je  edukativnu radionicu pod nazivom „Upoznaj svoj zavičaj“.

Radionica je dio projekta kojeg provodi navedena udruga uz financijsku potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta. Cilj radionice o zavičajnim kulturno-povijesnim znamenitostima bio je kod djece razviti osjećaj pripadnosti i ponosa prema vlastitom naslijeđu.

Tijekom radionice, djeca su gledala promotivni video koji ističe najvažnije kulturne znamenitosti i povijesne lokalitete njihovog kraja, čime su potaknuti na istraživanje i postavljanje pitanja o vlastitoj kulturnoj baštini. Također, kroz interaktivne aktivnosti u sklopu radionice, djeca su osim usvajanja znanja, osvijestila važnost o očuvanju kulturne baštine, što ima dugoročne pozitivne učinke na njihovo ponašanje i stavove prema kulturi i tradiciji. Na taj način, mlade generacije postaju aktivni čuvari svog naslijeđa, osnažujući tako vlastiti identitet i dajući doprinos društvu.

Projekt „Upoznaj svoj zavičaj“ ne samo da će pomoći djeci da razviju dublje razumijevanje svojeg okruženja, već će ih i potaknuti da postanu aktivni sudionici u očuvanju i promociji svoje kulturne baštine. Na taj način, mlade generacije će imati priliku izgraditi trajnu vezu s povijesti i kulturom svog kraja.  U sklopu projektnih aktivnosti organiziran je i izlet na kulu Herceg Stjepana Kosače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije