otklanjanje posljedica poplava

EUFOR će pomoći bh. građanima i lokalnim vlastima u područjima pogođenim poplavama

poplave - Jablanica
Zvonimir Barisin/PIXSELL
10.10.2024.
u 21:12

EUFOR će, kako navode,  osigurati mogućnost transporta robe i opreme do područja pogođenih poplavama, a vlastima će  također omogućiti da prevoze ljude s pogođenih lokacija

EUFOR je posvećen pružanju pomoći građanima Bosne i Hercegovine u ovom periodu i stavlja na raspolaganje pomoć lokalnim vlastima, navodi se u priopćenju iz Ured za odnose s javnošću GK EUFOR-a.

Na zahtjev organa civilne zaštite Ministarstva sigurnosti BiH, EUFOR će osigurati logističke kapacitete kako bi pomogao vlastima u radu na otklanjanju posljedica poplava. EUFOR će, kako navode,  osigurati mogućnost transporta robe i opreme do područja pogođenih poplavama, a vlastima će  također omogućiti da prevoze ljude s pogođenih lokacija. EUFOR će ovu pomoć provoditi u koordinaciji s civilnom zaštitom i Europskim centrom za hitne slučajeve.

EUFOR će također biti spreman rasporediti timove koji će pomoći u uklanjanju mina ili neeksplodiranih ubojnih sredstava koja su pomjerena usljed poplava.

- Nastavi ćemo održavati naše operativne sposobnosti kako bismo osigurali stalnu podršku i pomoć našim lokalnim partnerima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja, kaže se u priopćenju iz GK EUFOR.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije