Kokos je fantastičan dodatak slasticama, a ovog vikenda isprobajte ovu jednostavnu i ukusnu tortu.
Autorica knjige Simple Cake, Odette Williams tvrdi kako torta hrani dušu, a njena je priprema, vrsta meditacije jer se osjećate dobro zbog kreiranja nečega, kazala je za shape.com za koji je otkrila i recept za tortu od kokosa, piše Ordinacija.hr.
Sastojci:
- 8 žličica otopljenog maslaca i dodatna količina za premaz lima
- 1 šalica kokosa
- 1 šalica brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 3/4 šalice šećera
- 2 jaja
- 2/3 šalice kokosovog mlijeka
Priprema:
U smjesu od brašna, praška za pecivo i soli dodajte kokos i šećer te izmiješajte, a u drugu posudu spojite jaja i kokosovo mlijeko te ih postepeno dodajte smjesi od brašna.
Potom dodajte i istopljeni maslac te miješajte dok smjesa ne postane glatka.
U, maslacem obložen i kokosom posut lim, istresite smjesu te je stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
Gotov kolač izvadite iz pećnice te ostavite na hlađenju deset minuta, a potom ga izvadite iz lima i ostavite da hladi na sobnoj temperaturi.
Za to vrijeme pripremite glazuru od jedne šalice šećera i 3 do 3,5 žličice kokosova mlijeka, ovisno o gustoći koju želite postići.
Potom na ohlađen kolač nanesite kremu od kokosa koju ćete potom posuti i kokosovim brašnom.
Dobar tek!