Washington

Forto: Bez jačanja suradnje javnog i privatnog sektora nijedna zemlja ne može očekivati napredak

24.10.2024.
u 20:37

- Neobjašnjiv je strah od modela javno-privatnog partnerstva i zasnivanje cjelokupnog razvoja na javnim i kreditnim sredstvima, dok se zanemaruje privatni kapital koji je u gotovo svim razvijenim zemljama iskorišten - naveo je ministar Forto.

Bez jačanja suradnje javnog i privatnog sektora nijedna zemlja ne može očekivati razvoj i napredak, poručio je ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto u Washingtonu tijekom sastanka s potpredsjednikom Međunarodne financijske korporacije članica grupacije Svjetske banke (IFC) za Europu i Latinsku Ameriku Alfonsom Garciom Morom i njegovim suradnicima.

Razgovarano je o potencijalima javno-privatnog partnerstva u nizu projekata od upravljanja javnom rasvjetom u Županiji Sarajevo do upravljanja zračnim lukama u BiH.

- Neobjašnjiv je strah od modela javno-privatnog partnerstva i zasnivanje cjelokupnog razvoja na javnim i kreditnim sredstvima, dok se zanemaruje privatni kapital koji je u gotovo svim razvijenim zemljama iskorišten, odnosno bio od presudnog značaja za realizaciju velikih projekata u prometu, energetici, zdravstvu… - naveo je ministar Forto.

Sastanak je održan u okviru Godišnjeg zasjedanja Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda na kojem ministar Forto predvodi izaslanstvo Bosne i Hercegovine u ulozi zamjenika guvernera BiH u Svjetskoj banci, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije