NIJE VIŠE SMARAGDNA

FOTO/VIDEO Neretva u Mostaru promijenila boju nakon poplava

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/17
09.10.2024.
u 15:01

Neretva je u Mostaru promijenila boju i sada izgleda svijetlo smeđe i prljavo umjesto dosadašnje prelijepe i čiste zelene vode.

Na fotografijama i videu koje je napravio Pixsell vidi se koliko je Neretva onečišćena.

U usporedbi s ljetnim fotografijama, kada je rijeka bila u svom uobičajenom izgledu, sada se prikazuje u sasvim drugačijem svjetlu. Onečišćenje je posljedica velikih poplava i klizišta koja su pogodila južni dio Bosne i Hercegovine, posebno Jablanicu i Konjic u HNŽ-u, na području rijeke Neretve. Poplave i odroni doveli su do tragedije, s najmanje 22 poginule osobe, dok se za još nekoliko ljudi traga.

Ogromne količine otpada koje su poplave odnijele nakupljaju se u brane hidroelektrana, gdje predstavljaju prijetnju normalnom radu elektrana. Elektroprivreda BiH jučer je angažirala sva raspoloživa sredstva kako bi uklonila smeće kod HE na Neretvi. Prirodna nepogoda također je potpuno prekinula putnu komunikaciju na relaciji Sarajevo - Mostar. Službe hitno rade na popravcima, a dionica je trenutno pročišćena, no još uvijek nije puštena u promet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije