Drago Živković

Gospodarstvenik europske vizije

15.07.2017.
u 09:00

Gospodarstvenik iz Orašja (Kostrč) Drago Živković već dva desetljeća kontinuirano ulaže dugoročne kredite i tekuću dobit u Orašje, zavičaj i regiju. Kad je 1996. osnovao poduzeće u Orašju, rijetko je tko mogao pretpostaviti da će postati jedan od glavnih nositelja gospodarskog razvoja, piše Večernji list BiH. Do sada je taj iznos dosegao nevjerojatnih 50 mil. KM. Time je postao i poduzetnik s najvećim ulaganjem u Posavinu.

Kao 24-godišnjak, Drago se uputio u avanturu trgovačkog biznisa u kojem uspijevaju samo najuporniji, a sve proširuje ugostiteljstvom i proizvodnjom u pekarstvu i slastičarstvu. Kao vizionar i poduzetnik novog doba, nije se zadovoljio prosječnošću. U razvoju biznisa uvijek koristi europske standarde s prepoznatljivim arhitektonskim rješenjima. Maxi je ostao i glavni zagovornik novog urbanog izgleda Orašja. I dok drugi stavljaju na veliku vagu hoće li uložiti neka sredstva u rodni kraj ili ići sigurnijim putem Zapada, Živković hrabro kreće u nove izazove i donosi svakom investicijom nova radna mjesta te ljepši izgled Orašja, ali i općine. U svemu tome ne zaboravlja pomagati, pa je već dva desetljeća sponzor filmskog festivala u Orašju i drugih kulturnih događanja, kao i humanitarnih akcija. Ne iznenađuje nas stoga što se Živković, kao istaknuti gospodarstvenik s vizijom, koji uvijek gleda naprijed, našao u biranom društvu najuspješnijih europskih menadžera. Osvojio je titulu europskog najmenadžera desetljeća iz BiH, s još petoricom uspješnih gospodarstvenika iz drugih zemalja. Najviše priznanje dobio je na 36. ceremoniji u izboru Neovisne agencije, Europskog udruženja menadžera i časopisa “Euromanager” - “Najmenadžer & najkompanija desetljeća” za vrhunske stvaralačke domete, sjajne menadžerske rezultate i kontinuiranu modernizaciju te kvalitetu usluga, stalne investicije u nove projekte i nova radna mjesta te iznimno uspješno vođenje i razvoj biznisa bez granica - lider u europsko-svjetskim razmjerima. Sve je to bio razlog za razgovor s gospodarstvenikom čiji primjer zorno pokazuje kako su u Posavini mogući europski projekti uz dobre ideje, profesionalnost, ali i potrebnu dozu odvažnosti.

Nominirani ste za najuglednija menadžerska priznanja. Kako ste to primili?

- Ja samo radim ono što nabolje znam. Priznanja dolaze sama po sebi, no, naravno da mi je drago što drugi cijene i priznaju moj rad. To je uspjeh mojeg užeg tima, svih mojih radnika, obitelji, mjesne i lokalne zajednice. Bez potpore svih Maxi ne bi bio ono što je danas. Priznanje mi je potvrda da sam ulagao u poduzeće koje je postalo pokretač razvoja Orašja i cijele Posavine, i to u vrijeme kada je, zbog mogućih rizika, to ponekad izgledalo ekonomski upitno.

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?