Gradonačelnik donio odluku

Proglašeno stanje prirodne i druge nesreće na području Drežnice

drežnica
Fena
04.10.2024.
u 21:05

Troškovi koji nastanu angažiranjem Stožera civilne zaštite Grada Mostara te dodatnim planskim angažiranjem nedostajućih resursa za spašavanje tijekom provođenja akcija zaštite i spašavanja, pokrit će se iz Proračuna Grada Mostara

Gradonačelnik Mostara donio je odluku o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće na području Grada Mostara - Drežnica uzrokovane poplavama i klizištima.

Ovom odlukom, radi zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženom području, određuju se da se gradski organi uprave, upravne organizacije, zavodi, pravni subjekti i druge institucije stave na raspolaganje Gradskom stožeru civilne zaštite. Također se nalaže da se u gradskim organima uprave, upravnim organizacijama i zavodima odmah uvede neprekidno dežurstvo, radi izvršenja naredbi Stožera civilne zaštite.

VIDEO U Drežnici kod Mostara bujica rijeke srušila mostove i odnijela automobile

Stožer civilne zaštite Grada Mostara zadužuje se da u skladu sa zahtjevima s ugroženih područja, izvrši aktiviranje odgovarajućih službi civilne zaštite i spašavanja, a po potrebi i drugih pravnih subjekata, javnih poduzeća i građana radi pružanja pomoći na ugroženom području.

Troškovi koji nastanu angažiranjem Stožera civilne zaštite Grada Mostara te dodatnim planskim angažiranjem nedostajućih resursa za spašavanje tijekom provođenja akcija zaštite i spašavanja, pokrit će se iz Proračuna Grada Mostara, planiranih za zaštitu i spašavanje, nedostajuća sredstva iz proračunskih rezervi i drugih financijskih izvora, u skladu sa važećim propisima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije