prvi neslužbeni rezultati

HDZ BiH slavi pobjedu u Kiseljaku i Kreševu, SDA zadržala Konjic i Fojnicu

20.10.2024.
u 22:16

U stožeru Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) u Kiseljaku započelo je slavlje nakon što je Mladen Mišurić-Ramljak, prema neslužbenim podacima, proglasio pobjedu na lokalnim izborima za načelnika ove općine. Istovremeno, SDA-ovi kandidati Osman Ćatić i Sabahudin Klisura zadržali su pozicije gradonačelnika Konjica i načelnika Fojnice

U stožeru Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) u Kiseljaku započelo je slavlje nakon što je Mladen Mišurić-Ramljak, prema neslužbenim podacima, proglasio pobjedu na lokalnim izborima za načelnika ove općine. Protukandidati Mišurić-Ramljaka bili su Armin Halilović iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Anel Topalović, koji je predstavljao Našu stranku i stranke Trojke. 

Iako Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH još nije objavilo službene rezultate, podaci iz stranačkih krugova navodno ukazuju na uvjerljivu pobjedu Mišurić-Ramljaka. Inače, Mišurić-Ramljak je načelnik Kiseljaka od 2004. godine, piše Fena.

Boris Marić iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) sigurni je novi načelnik Općine Kreševo, s obzirom na to da je bio jedini kandidat na danas održanim izborima. Marić će zamijeniti dosadašnjeg načelnika i stranačkog kolegu Renata Pejaka, uz kojeg je radio kao savjetnik.

Marić je u ranijim izjavama naglasio kako će mu prioritet biti podrška mladim obiteljima i rad na demografskoj politici kako bi potaknuo mlade da ostanu u općini.

Kada je u pitanju Konjic, prema prvim neslužbenim rezultatima, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Osman Ćatić zadržao je poziciju gradonačelnika Konjica, osvojivši skoro sedam tisuća glasova. Ćatić je nadmašio svoje protukandidate, Emira Đulića iz Socijaldemokratske partije (SDP) i nezavisnog kandidata Adnana Faladžića, osiguravši nastavak svog mandata na čelu grada.

Također, Sabahudin Klisura iz Stranke demokratske akcije (SDA) osvojio je poziciju načelnika općine Fojnica. Dobivši povjerenje 2.380 građana, Klisura, koji je već ranije obnašao ovu funkciju, osigurao je značajnu prednost nad protukandidatima. Zahvalio je biračima na podršci i naglasio da će nastaviti raditi na razvoju općine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije