Ponekad je teško pronaći savršen recept za mekane kiflice. I kad pronađemo neki koji se čini dobar, kasnije se znamo pitati gdje smo pogriješili i zašto kiflice nisu ispale meke. Zbog recepta za kiflice od jogurta, više ne morate tražiti svoj savršeni recept. One su mekane i mirisne, i takve ostaju danima!
Kiflice su idealne za goste, ali i kao školski obrok. Uz nešto povrća, malo sira i šunke, bit će to pravi odmor od školskih sati, piše Dnevno.hr.
Sastojci:
1 svježi kvasac
2 dl mlijeka
1 žlica šećera
2 jaja
1,5 žlica soli
2 dl jogurta
700 g brašna
Premaz za tijesto:
250 g maslaca
1,5 žlica soli
Posip:
Jaje, sezam, kim, ružmarin, krupna sol – ovisno o ukusu
Priprema:
U mlakom mlijeku rastopite maslac sa žlicom šećera te ostavite da nadođe. U većoj plastičnoj posudi razbijte jaja, dodajte sol i promiješajte kuhačom, a zatim ubacite i jogurt te kvasac pa sve dobro promiješajte.
Postupno ubacujte brašno i miješajte. Zamijesite tijesto rukama na pobrašnjenoj podlozi. Podijelite na osam jednakih dijelova.
Formirajte loptice, razvaljajte ih i oblikujte u kiflice. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, oko pola sata, a prije pečenja premažite rastopljenim maslacem i soli te na vrh dodajte posip po želji.