posjet važan za bih

Hrvatski premijer Andrej Plenković dolazi u višednevni posjet BiH

plenković i čović
30.08.2024.
u 08:47

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji će također imati susret s premijerom RH, ističe da je ovaj prvi Plenkovićev posjet od imenovanja nove Vlade Republike Hrvatske vrlo važan.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković dolazi 4. rujna u višednevni radni posjet Bosni i Hercegovini, doznaje Fena. On će u Mostaru i Sarajevu imati niz susreta, uključujući i onaj s predsjedateljicom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto, a nazočit će i otvaranju dionice koridora V-c koja uključuje i most „Hercegovina“.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji će također imati susret s premijerom RH, ističe za Fenu da je ovaj prvi Plenkovićev posjet od imenovanja nove Vlade Republike Hrvatske vrlo važan.

-Iskoristit ćemo priliku da nas premijer Plenković informira o aktivnostima vezanim za imenovanje nove Europske komisije. Vidio sam da je dosadašnja povjerenica iz Hrvatske ponovno kandidirana i sad treba vidjeti kako će se ta slagalica napraviti. To nam je itekako važno zbog našeg europskog puta, kako ne bismo izgubili dragocjeno vrijeme. Izvješće o napretku BiH se već piše i trebalo bi nam, uz sve naše probleme, jedno afirmativno izvješće i poruke. Očekujemo da premijer Plenković iskoristi tu svoj neupitni utjecaj u EU, naglašava Čović.

Dodaje kako je moguće da će premijer Plenković i predsjedateljica Krišto dogovoriti i održavanje zajedničke sjednice Vlade RH i Vijeća ministara BiH u skorije vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?