Možda ih ne volite baš spremati, ali ih sigurno često jedete iz pekarne. Bilo da su s jabukama, sirom ili zeljem, nema tko ne voli pite, a osobito prave domaće. Njihov način pripreme ne mora biti kompliciran, ako pronađete pravi recept.
Uz lisnato tijesto i fil od sira i jaja, možete praviti hrskave pite za cijelu obitelj, bilo za užinu ili večeru. Kako nije komplicirano za pripremu nećete se mnogo namučiti, a kada bude gotova možete je poslužiti uz čašu jogurta ili kiselog mlijeka, piše Stvarukusa.
Sastojci:
500 g sira
2 jaja
50-80 g kačkavalja
lisnato tijesto
Priprema:
Dodajte siru jedno jaje, posolite, izrendajte kačkavalj i promješajte.
Na lisnato testo stavite fil od sira i jaja, razmažite, pa uvijte kao u rolat, i isjecite na komade.
Maslacem premažite pleh pa ubacite pite u pleh. Koristite jaje za premazivanje i pecite 30 minuta na 180°C.