Ako ste u potrazi za receptom koji vam neće zadavati previše muke, a u čijem ćete rezultatu guštati, uvijek dobra opcija su - kiflice.
Recept za kiflice koje uvijek uspiju na svom je blogu objavila Nataša Pralica. Kaže da se radi o najmekšim kiflicama koje je pravila puno puta i koje će nastaviti pripremati za sve prilike koje joj se ukažu.
U receptu je, kaže, super što je tijesto zahvalno i što uvijek uspije. Osim toga, ne trebate čekati da se tijesto digne da bi ga mogli valjati jer se taj dio odradi kad su kiflice gotove i u posudi za pečenje, prenosi Zadovoljna.hr.
Nataša je napomenula da nakon pečenja, kiflice voli pokriti krpom i ostaviti da odstoje jer tako dobiju dodatnu mekoću.
Napomenula je i da kiflice možete puniti s čim god želite. Ako se odlučite za slanu varijantu tada koristite jednu žličicu šećera i jednu i pol žličicu soli, a prije pečenja slane kiflice možete posuti sezamom.
Recept za verziju kiflica punjenu eurokremom.
SASTOJCI
TIJESTO:
- 250 ml mlakog mlijeka
- 3 žličice šećera
- 1 kockica svježeg kvasca
- 500 grama brašna
- 100 ml ulja
- 1 žličica soli
- 1 žumanjak
NADJEV:
- eurokrem (po želji možete koristiti mljevene orahe, sir, pekmez…)
PREMAZ
- 1 žumanjak
- malo mlijeka
OSTALO
- šećer u prahu za posipati