Jaja pohranjujete u vratima hladnjaka? Iako je proizvođač upravo u vratima najčešće i predvidio prostor za odlaganje jaja, trebali bismo to izbjegavati.
Stručnjaci savjetuju koje namirnice bismo trebali držati u kojem dijelu hladnjaka i zašto. Nije samo do toga da izgleda uredno, čini se kako postoje itekako opravdani razlozi da već danas napravite preraspodjelu svojih namirnica.
Na gornjoj polici hladnjaka trebali biste držati zapakirane namirnice, lubenicu, grožđe, suhomesnate proizvode i sl... Imajte na umu da je to drugo najhladnije mjesto u hladnjaku, piše TOI.
Na police u sredini, ako ste sretnici koji imate čak dvije, pohranite mlijeko, jaja, skuhane ostatke ručka ili večere, voće i orašaste plodove. Na tom dijelu hladnjaka temperatura je najstabilnija i ima najmanje vlage.
Na dnu hladnjaka je najhladnije, ali ima i najviše vlage, stoga taj dio rezervirajte za povrće, salatu i namirnice kojima vlaga dobro dođe da ostanu dulje svježe.
U vratima hladnjaka, a to je najtopliji dio, čuvajte maslac, mekane sireve na vrhu, a pića u donjem dijelu vrata.