Slastice

Iz bakine kuharice: Recept za prave tradicionalne buhtle

27.09.2024.
u 11:01

Unatoč brojnim slasticama kojima nas 'bombardira' moderno društvo, nekad su najbolje one najjednostavnije. Među njima su svakako buhtle koje mnogi povezuju s bakama koje su ih vrijedno pripremale za svoje unuke

Tijesto za buhtle slatko je i fino i naprosto se topi u ustima, a nema veće sreće nego kada napokon dođemo do pekmeza ili čokolade u srcu ovog kolača. Donosimo jedan recept za buhtle iz bakine kuharice.

Sastojci:

50 dkg glatkog brašna
1 suhi kvasac
5 dkg šećera
2 jaja
4 dkg margarina
2,5 dcl mlijeka
1 žličica soli
naribana korica limuna

Za nadjev možete koristiti pekmez po želji ili pak čokoladni namaz.

Priprema:

Od svih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite da odstoji 15-ak min. Ponovo sve premijesite i ostavite na miru još 15 minuta. Nakon toga razvaljajte tijesto (50×40 cm) razrežite ga na kocke.

Na svaku kocku stavite malo marmelade ili čokoladnog namaza, zatvorite i složiti u kalup za pečenje. Pustite ih da se još malo dižu i prije pečenja premažite sa malo otopljenog maslaca ili margarina.

Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva prekrivene papirom za pečenje. Od ove smjese dobit ćete 12 buhtli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?