Izaslanik Nenad Vuković položio zakletvu u Domu naroda PSBiH

10.10.2024.
u 15:00

Izaslanik Nenad Vuković danas je na kraju sjednice  Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine položio svečanu izjavu. Vukovića je Središnje izborno povjerenstvo BiH u srpnju izvukla ždrijebanjem za dodjelu jednog mandata izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS.

Na osnovu Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS od 30. svibnja, utvrđeno je da dvije kandidatske liste: kandidatska lista PDP – Partija demokratskog progresa i kandidatska lista predlagača Ranke Perić Romić, imaju identičan broj glasova – 12. Zbog toga je bilo potrebno provesti postupak ždrijebanja za dodjelu jednog mandata izaslaniku u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS.

Do ovog postupka je došlo nakon što se PDP žalio Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, kada je jedan listić tijekom izbora izaslanika iz reda srpskog naroda u NSRS proglašen nevažećim. Središnje izborno povjerenstvo je zatim proglasilo listić važećim, ali ga je Sud BiH poništio.

Vuković dolazi umjesto SNSD-ove Snježane Novaković Bursać, čime SNSD više nema četiri, već tri izaslanika. 

Tako će sada izaslanici iz reda srpskog naroda u Domu naroda PSBiH biti: SNSD – Sredoje Nović, Radovan Kovačević, Nikola Špirić, SDS- Želimir Nešković i PDP – Nenad Vuković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije