Jeste li znali? Samo jedno alkoholno piće dnevno može skratiti vaš život

08.07.2024.
u 14:45

Konzumiranje samo jednog alkoholnog pića dnevno može skratiti vaš životni vijek za otprilike dva i po mjeseca. 

Liječnik Tim Stockwell iz Kanadskog instituta za istraživanje upotrebe supstanci rekao je da bi oni koji piju znatno više alkohola od toga (oko 35 pića tjedno) mogli skratiti svoj životni vijek za čak dvije godine, prenosi Klix.ba.

“Alkohol je naša omiljena rekreativna ‘droga’. Koristimo ga za užitak i opuštanje, a posljednje što želimo čuti je da nanosi štetu. Utješno je misliti da su neka pića dobro za naše zdravlje, ali nažalost, to nije istina”, izjavio je.

Istaknuo je kako nijedna količina alkohola nije sigurna.

Nedavna istraživanja su pokazala da konzumacija alkohola može povećati rizik od određenih zdravstvenih problema, kao što su rak, bolesti srca, moždani udar, bolest jetre i još mnogo toga, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Iako se dugo vjerovalo da je crno vino dobro za vaše srce u umjerenim količinama, to nije nužno slučaj, jer su neka istraživanja pokazala suprotno.

“Mogućnost da pijete znak je da ste i dalje zdravi, a ne razlog dobrog zdravlja. Postoji mnogo načina na koje ova istraživanja daju lažne rezultate koji se pogrešno tumače pa mislite da je alkohol dobar za vas”, kazao je Stockwell.

Komentara 1

MA
mate45
20:42 08.07.2024.

Koja uživancija spram 2.5 godina manje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije