Kako jesti kruh, a ne debljati se

29.07.2021.
u 07:29

Mnogi bježe od kruha kada žele smršati, ali to ne mora tako nužno biti. Kruh je prepun ugljikohidrata, a u puno slučajeva napravljen je od jako prerađenog brašna. Ipak, postoji zdrav način jedenja kruha, od kojeg se nećete debljati. Nekoliko pravila trebate se držati i moći ćete uživati i u kruhu iako ste na dijeti.

Držite se 10:1 pravila

Jednostavno je , na svakih 10 grama ugljikohidarata kruh bi trebao sadržavati gram vlakana.

Kruh od cjelovitih žitarica

Ako popis sastojaka započinje šećerom, fruktozom, kukuruznim škrobom, bijelim ili pšeničnim brašnom vrlo je vjerovatno da se radi o kruhu koji sadrži jednostavne ugljikohidrate i trebalo bi ga izbjegavati.

Ako niste sigurni je li hljeb od cjelovitih žitarica, prvi na popisu sastojaka trebale bi biti te žitarice.

Birajte organsku pšenicu

Pšenica se jako promjenila u posljednjih 50 godina, trebali bi izabrati onaj kruh koji je bogatiji antioksidansima.

Kupujte fermentirani kruh

Kruh od fermentiranog, kiselog tijesta prepun je zdravih bakterija koje pomažu pri regulaciji fukncioniranja probavnog sistema.

Jedite ga sa zdravim mastima

Svoj omiljeni hljeb slobodno jedite sa zdravim masnoćama, poput maslinovog ulja, kokosovog ulja, gheea i maslaca. Ne samo da ćete sporije jesti jer morate umakati, već će vam biti i ukusnije.

Birajte taminiji kruh

Što je tamnije brašno od kojeg je napravljen kruh, to je više bogat antioksidanisma.

Kruh sa sjemenkama

Kruh sa sjemenkama prepun je nutritivnih sastojaka, koje u običnom kruh nećete dobiti, piše Eat this.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?