gotova je za čas

Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti

Instagram@moje_ukusne_carolije
12.04.2023.
u 17:02

Kremasti kolači mnogima su najdraži izbor, a kad ukusnoj kremi dodamo osvježavajuće voće, nastaju kolači za prste polizati.

Jedan takav recept s nama je podijelila Milica iz Srbijefood blogerica kojoj je priprema slastica urođeni talent. Njezina kokos-torta s malinama gotova je za čas, a Milica je opisuje kao čistu ljubav na nepcima, piše Zadovoljna.hr.

Recept možete pronaći u nastavku.

Kokos-torta s malinama – sastojci:

Podloga:

  • 300 g niskokaloričnog mljevenog keksa
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 125 g light margarina ili maslaca
  • 13 žlica soka cijeđene naranče

Krema od kokosa:

  • 600 ml vode
  • 2 pudinga od vanilije
  • 6 žlica šećera
  • 50 g bijele čokolade
  • 100 g light margarina ili maslaca
  • 250 g kokosa

Voćni sloj:

  • 200 g malina
  • 5 žlica šećera
  • 100 ml vode
  • 2 žlice gustina

Glazura:

  • 100 g tamne čokolade
  • 4 žlice ulja

Kokos-torta s malinama – priprema:

  1. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Pripremite podlogu od keksa. Možete koristiti bilo koje kekse i samljeti ih u blenderu, a možete kupiti i već mljevene kekse. Pomiješajte sve sastojke, utisnite ih u kalup, poravnajte (čašom) i stavite u hladnjak dok pripremate kremu i voćni sloj.
  2. Za voćni sloj u zdjelu stavite 50 ml vode pa dodajte maline i šećer i pričekajte da smjesa zakuha. U 50 ml vode razmutite gustin i ulijte u kipuću smjesu. Vruće maline prelijte preko podloge od keksa i ostavite na sobnoj temperaturi da se malo ohlade, a onda stavite u hladnjak dok pripremate kremu od kokosa.
  3. Za kremu od kokosa pomiješajte 500 ml vode i šećer. U ostalih 100 ml vode pomiješajte puding pa sipajte u kipuću vodu sa šećerom. U vrući puding dodajte margarin (ili maslac) i čokoladu pa miješajte do kompaktne teksture.
  4. Kremu ostavite da se potpuno ohladi.
  5. Ohlađenu kremu razmutite mikserom pa postepeno dodajte kokosovo brašno.
  6. Kremu od kokosa rasporedite preko malina pa ostavite preko noći u hladnjaku.
  7. Sljedeći dan otopite čokoladu i prelijte je preko torte.

 

Torta od kokosa s malinamaTorta od kokosa s malinama(Foto: Instagram@moje_ukusne_carolije)

Recept za genijalnu tortu objavljen je na profilu moje_ukusne_carolije na Instagramu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?