NOVI PODACI

Koronavirusom zaraženo 12 djelatnika dobojske bolnice

30.04.2020.
u 16:36

Od deset novozaraženih osoba koronavirusom u Doboju, osam su zdravstveni djelatnici, pa je sada na Covid-19 pozitivno ukupno 12 djelatnika dobojske kolnice.

Ostalih sedam pozitivnih na virus korona su članovi njihovih obitelji, rekao je danas ravnatelj dobojske bolnice Mladen Gajić.

Među zaraženima su jedan liječnik 11 medicinskih sestara i tehničara.

"Od deset novooboljelih osoba u protekla 24 sata, osam su medicinski tehničari i sestre s Internog odjela bolnice, a dvoje su članovi obitelji jedne djelatnice  koja je već pozitivna na virus korona", pojasnio je Gajić na konferenciji za novinare.

Tvrdi da nisu mogli utjecati da na tom odjelu u bolnici u Doboju pojavi zaraženi pacijent, kao i da nema mjesta za paniku.

"Danas je potvrđeno da je na Internom ležao taj jedan pacijent, kojeg danas prebacujemo na Infektivni odjel. Osim toga što smo rasporedili svoj rad u smjenama, u nekim timovima, da bude što manje kontakta između naših djelatnika, ono što su oni morali da imaju zajedničko to je pacijent, i njega i briga i oko njega", naveo je Gajić.

Epidemiologinja Doma zdravlja Doboj Ana Stevanović-Ćeklić kaže da svi zaraženi zdravstveni djelatnici imaju lakšu kliničku sliku ili nemaju simptome.

Zapovjednik Stožera za izvanredne situacije Grada Doboj Boris Jerinić smatra da nije potrebno uvoditi strože mjere od onih koje je propisao Stožer za izvanredne situacije, s obzirom na to da je poznat klaster novožaraženih.

Pozvao je građane da se pridržavaju mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije