Ako si u potrazi za inspiracijom za pripremu blagdanskih slastica, a danima već upijaš kreativne ideje po bespućima interneta i svaka ti se čini komplicirana, imamo asa iz rukava. Kremasta rolada s mrkvicama je desert koji oduševljava izgledom, a za izradu od rekvizita su potrebni tek plastična vrećica, jestive boje i kuhinjska krpa za rolanje, piše Coolinarika.
Sastojci
ZA DEKORATIVNU PASTU:
1 bjelanjak
30 g mekanog maslaca
30 g šećera
40 g Podravka Glatkog brašna
prstohvat soli
prehrambena boja – narančasta i zelena
ZA BISKVIT:
4 žumanjka
3 bjelanjka
75 g šećera
1 žlica ulja
25 ml mlijeka
25 g kakaa
35 g Podravka Glatkog brašna
10 g Dolcela Gussnela
ZA KREMU:
1 Dolcela Puding vanilija
350 ml mlijeka
30 g šećera
200 ml Dolcela Šlaga 5+
Priprema
1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a posudu za pečenje dimenzija oko 30x25 cm obložite papirom za pečenje.
2. Pjenjačom pomiješajte sastojke za pastu, a zatim veći dio obojite narančastom, a manji dio zelenom bojom.
3. Paste prebacite u slastičarsku vrećicu s malim okruglim otvorom, pa na dno posude za pečenje koju ste prekrili papirom za pečenje i iscrtajte mrkvice s listićima na vrhu.
4. Za biskvit, bjelanjke i sol izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte 25 g šećera i umiješajte.
5. Žumanjke miksajte s ostatkom šećera, a zatim dodajte ulje i mlijeko.
6. U smjesu prosjte kakao, brašno i Gussnel i izmiješajte.
7. Zatim špahtlom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporedite preko mrkvica i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 10 minuta.
8. Pečenu roladu prebacite na papir za pečenje, skinite papir sa stražnje strane, pa je zarolajte da se ohladi.
9. U međuvremenu pripremite kremu. Puding izmiješajte s 50 ml mlijeka i šećerom pa ga ukuhajte u vruće mlijeko.
10. Šlag 5+ izmiksajte do željene čvrstoće.
11. Ohlađenu kremu od pudinga pomiješajte s utučenim šlagom.
12. Pripremljenom kremom premažite cijelu površinu biskvita i zarolajte u roladu.
Posluživanje
Biskvit pažljivo odrolajte, nafilajte kremom i ponovno zarolajte. Ohladite do posluživanja.
Malo ohladite i poslužite.