Sočan i jednostavan kolač savršen je desert za bilo koji dan.
Sastojci za biskvit:
5 jaja
25 dag šećera
1 dl ulja
1 dl vruće vode
25 dag brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
Sastojci za kremu:
2 pudinga od čokolade
1 l mlijeka
6 žlica šećera
Sastojci za preljev:
4 kisela vrhnja (20% m.m.)
5 žlica šećera
4 vanilin šećera
Priprema:
Izmutite bjelanjke, šećer, žumanjke i vanilin šećer. Dodajte ulje i vodu te brašno i prašak za pecivo.
Namažite posudu za pečenje i pospite je brašnom. Posuda mora biti malo dublja, dimenzija otprilike 25 × 35. U međuvremenu skuhajte puding, piše Dnevno.hr.
Pola tijesta prebacite u posudu za pečenje, a u drugu polovicu dodajte kakao i dobro izmiješajte. Sada taj smeđi dio tijesta žlicom stavljajte po žutom tijestu.
Još vruć puding stavljajte na biskvit na isti način kao i smeđi dio tijesta. Tek se sada kolač stavlja peći.
Dok se kolač peče, izmiješajte vrhnje, vanilin šećer i šećer. Odmah na vrući kolač izlijte preljev i izravnajte ga po kolaču.
Kolač pustite da se ohladi te ga preko noći ostavite u hladnjaku.