Ove kiflice koje su mekane i sutradan možete puniti po želji, ali su čak i prazne jako ukusne.
Sastojci:
1, 200 kg brašna
2 dcl mlakog mlijeka
4 dcl jogurta
40 gr sviježeg kvasca
2 dcl ulja
1 kašika šećera
2 kašičice soli
200 gr margarina
3 jaja (dva žumanca za tijesto, cijelo jaje za premazivanje)
200 gr. sitnog sira
100 gr. feta sira (ili po izboru fil)
Priprema:
Prvo stavite kvasac da proradi, izmješajte ga sa pola decilitra mlakog mleka (odvojiti od 2dcl gore navedeno), 1 kašikom šećera, 2 kašike brašna., piše Alo.
U posudi izmješajte brašno, sol, dodajte nadošli kvasac, ulje, jogurt, mlijeko i zamijesite mlijeko tijesto.
Ostavite ga prekriveno da stoji oko 30 minuta.
Podijelite na 4 dijela i svaki razvucite u krug, isijecite 16 dijelova, stavite fil uz širi dio tijesta pa uvijte kiflicu.