Centar II

Mostar dobio višenamjensku sportsku dvoranu

02.10.2024.
u 14:43

Prigodnom svečanošću u organizaciji školske uprave Osnovne škole Ilije Jakovljevića u Mostaru je u mostarskom naselju Centar II otvorena novoizgrađena višenamjenska školska sportska dvorana. Istaknuvši kako je riječ o projektu od iznimna značaja za Mostar, s posebnim naglaskom na naselje koje je obogaćeno tim suvremenim zdanjem, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač u prigodnom je obraćanju kazala kako je, povrh svega, najvažnija za samu školu kojoj pripada.

- Izgradnjom ove dvorane osnovcima koji gravitiraju ovoj školi osigurali smo još kvalitetnije uvjete za izobrazbu i razvoj. Vlada HN županije dala je svoj obol ovom projektu jer je u cijelosti na tragu naših opredjeljenja i smjernica djelovanja u kojima, kao prioritet, ističemo izgradnju zdrave i suvremene zajednice poželjne za život, zasnivanje obitelji, odgajanje djece i uopće ostanak na ovim prostorima - kazala je tom prigodom premijerka Buhač zahvalivši svima koji su bili dio ovoga važnog projekta i na bilo koji način pridonijeli izgradnji i opremanju školske dvorane OŠ Ilije Jakovljevića.

- Ovo će zdanje od danas biti mjesto okupljanja, susreta i radosti. Bit će znamen zdravoga življenja za naše mlade, znamen sportskoga duha i mjesto koje će, u prenesenom, ali i stvarnomu značenju skloniti našu djecu s ulice. Ovakvi projekti u Vladi HN županije uvijek će imati potporu jer nas još jedna suvremena višenamjenska sportska dvorana za naše školarce, za naše klupske dvoranske sportove, za ovaj grad u cjelini, može samo radovati i poticati na daljnje iskorake - dodala je predsjednica Vlade zaželjevši svim učenicima, roditeljima i djelatnicima u prosvjeti skladnu i uspješnu godinu, a novoizgrađenom zdanju duga desetljeća u kojima će služiti žiteljima Mostara i HN županije.

U svečanosti je sudjelovao i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, a ravnateljica OŠ Ilije Jakovljevića u Mostaru Lidija Markotić u znak zahvalnosti za pruženu potporu predsjednici Buhač uručila je prigodnu zahvalnicu.

Inače, dvorana je smještena uz zapadnu granicu školske parcele kako bi na preostalome prostoru mogla biti izgrađena i vanjska igrališta. Riječ je o višenamjenskoj školskoj dvorani za tjelesnu kulturu, s mogućnošću odigravanja rukometnih, košarkaških i odbojkaških susreta. Dvorana, uz svlačionice, sanitarne čvorove i skladište, ima i sklopive tribine s 360 sjedećih mjesta, a ukupna joj je površina 1230 četvornih metara, priopćeno je iz Vlade HN županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?