Mario Kordić s mještanima mostarskog Centra 2

Naselje u srcu grada poželjno za življenje, stalno se ulaže i gradi

01.10.2024.
u 17:20

Mostarski gradonačelnik i nositelj liste HDZ-a BiH na nedjeljnim izborima Mario Kordić u sklopu predizborne kampanje družio se jučer s građanima jednog od najvećih gradskih naselja Centra 2, gdje je realiziran veliki broj projekata te su najavljeni brojni novi. Tu se susreo s vodstvom Temeljnoga ogranka kojemu je od prošle godine predsjednik Nikica Bevanda s tri dopredsjednika Nikolom Zovkom, Inge Bevandom i Majom Topalović. Gradonačelnik je istaknuo kako mu je drago što je u Centru 2 zatekao puno bolju sliku od one od prije nekoliko godina.

- Zaista sam sretan što sam tu danas. Ovo se gradsko područje gradi i u tijeku je cijeli niz projekata. Centar 2 je specifičan a svima nama je cilj da i na ovom području damo dodatni napor kako bi ovaj prostor sve za naše sugrađane bio ugodniji za život - rekao je Kordić. Dodao je kako su promjene vidljive te je pozvao sve da zajedno nastave s realizacijom projekata koji će taj dio Mostara učiniti ugodnim mjestom za življenje, posebno mladih obitelji, ali i umirovljenika za koje su namijenjeni brojni projekti.

U posljednje četiri godine na tome području revitalizirano je nekoliko parkova, rekonstruiran je vrtić, osnovna škola, sportska dvorana. Tako je rekonstruiran park ispred Dječjeg vrtića Zvončić, kao i park u Ulici dr. Ante Starčevića. Izgrađen je kružni tok na vrhu Avenije, revitaliziran park preko puta Osnovne škole Ilije Jakovljevića  kao i parking mjesta u Ulici Mile Budaka. Dio projekata je započeo u proteklom sazivu, a pojedini su završeni u novom sazivu Temeljnoga ogranka Centar 2 HDZ-a BiH. Rekonstruiran je i sam vrtić Zvončić, te obnovljen dio parka ispred toga vrtića i prenamijenjen u dječje igralište. Kapitalni projekt je izgradnja sportske dvorane Osnovne škole Ilije Jakovljevića, s izgradnjom vanjskog igrališta pored dvorane i rekonstrukcija pristupnih cesta za školu i oko nje. Ta se dvorana danas i službeno otvara na prigodnoj ceremoniji.

Trenutačno se revitaliziraju dva parka u Centru 3, te je u tijeku priprema natječajne dokumentacije. Tijekom sastanka je rečeno kako su za nastavak gradnje sportske dvorane osigurana financijska sredstva. U predstojećem razdoblju slijedi rekonstrukcija prometnice Alekse Šantića te ulica Tina Ujevića, kao i tamošnjeg malog igrališta, te parkirnih mjesta oko dviju zgrada.

Predstavnici Temeljnog ogranka Centar 2 HDZ-a BiH su naveli kako su dosta aktivni, te su pokrenuli niz aktivnosti koje su postale i tradicija (poput Street soccer zadnjeg vikenda svibnja, aktivnosti zajednice žena s edukativnim karakterom i Advent u Centru 2 s tematskim večerima). Osnovana je i udruga građana „Novi Centar“ koja će služiti za dobrobit ovoga naselja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije