19. rujna.

Mostar domaćin konferencije 'Mediji i turizam': Mediji kao pokretači turističkog razvoja

16.09.2024.
u 12:12

U organizaciji Federalne novinske agencije (FENA) i Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u hotelu Mostar će se u četvrtak, 19. rujna, s početkom u 10 sati, održati konferencija "Mediji i turizam".

Konferencija, koja se organizira u partnerstvu s Gradom Mostarom te pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, okupit će brojne predstavnike medijskih agencija, turističkih zajednica, gospodarskih komora i turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

Direktor Federalne novinske agencije Elmir Huremović rekao je da Bosna i Hercegovina ima ogroman turistički potencijal te da su brendiranje destinacija i pravilan izbor medijskih kanala ključni za razvoj.

- Bosna i Hercegovina ima nesumnjivo veliki potencijal za razvoj turizma i jako malo nam nedostaje da krenemo krupnim koracima u tom smjeru. Brendiranje turističkih destinacija te pravilan izbor medijskih kanala za njihovu promociju, naročito van granica Bosne i Hercegovine, prvi je i najvažniji korak. Upravo tu Fena može odigrati ključnu ulogu, koristeći svoj utjecaj i mrežu kako bi promovisala našu zemlju na međunarodnoj sceni i doprinijela rastu i razvoju turističkog sektora - smatra Huremović.

Huremović ističe da je Fena posljednjih godina značajno poboljšala sve svoje servise, posebno multimedijalni, te da je kroz intenzivan angažman na međunarodnom planu prepoznata kao primarni izvor vijesti iz Bosne i Hercegovine.

- Takva pozicija omogućava nam da još aktivnije doprinosimo promociji turizma i jačanju pozitivnog imidža naše zemlje u svijetu. Konferencijom želimo otvoriti novo poglavlje u saradnji između medija i turističkog sektora, u čemu ćemo, siguran sam, uspjeti – istaknuo je direktor Fene.

Jedan od uvodničara na konferenciji bit će ravnatelj Turističke zajednice HNŽ-a Anđelko Maslać, koji smatra da mediji imaju značajnu ulogu u promociji imidža turističkih destinacija te da su nezaobilazan posrednik u komunikaciji između turističke ponude, destinacije i turista.

- Turizam se transformirao u globalnu veliku turističku industriju, a mediji imaju znakovitu i odgovornu ulogu za razvoj turizma, medijskih i turističkih djelatnika, a posebno novinara u turizmu. Povećanjem broja korisnika medija, posebice društvenih platformi kao što su društvene mreže, povećava se i sam sadržaj koji kreiraju sami korisnici. Upravo njima pripada važna ulogu u promicanju profesionalnih i etičkih standarda, vjerodostojnosti pa i odgovornosti u turizmu – navodi on.

Maslać smatra da će konferencija "Mediji i turizam" donijeti kvalitetnu raspravu i zaključke o svim izazovima koji su danas aktualni u turizmu, kroz medijski utjecaj na javno mišljenje, javne interese i javno ponašanje u turizmu.

- Kroz planirane panele, pokušat ćemo ukazati i na ulogu medija u turizmu te njihov doprinos u jačanju povjerenja, razumijevanja i dijaloga kao sredstva za prihvaćanje i popularizaciju turističke destinacije - naglasio je Maslać.

Pored Maslaća, na konferenciji će se obratiti i zamjenik ravnatelja Federalne novinske agencije Ilija Musa, gradonačelnik Mostara Mario Kordić te federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder.

Rad konferencije bit će strukturiran kroz dva panela: "Uloga medija u popularizaciji turističkih destinacija" i "Medijska komunikacija turističke ponude", s fokusom na teme vezane za promociju turizma putem medija i jačanje suradnje između turističkih organizacija i medijskih kuća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije