Gradi se brza cesta kod mosta

Na ljeto iduće godine preko novog mosta Gradiška u Hrvatsku

most Gradiška
Dejan Rakita/Pixsell
07.08.2023.
u 19:01

Radi se na izgradnji brze ceste kod mosta kod Gradiške, koji spaja autocestu Banja Luka - Gradiška s autocestom Zagreb - Beograd

Dio brze ceste na dionici Novi Varoš - granica BiH kod novoizgrađenog mosta na Savi kod Gradiške, koji spaja autocestu Banja Luka - Gradiška s autocestom Zagreb - Beograd, trebao bi biti završen do ljeta iduće godine, pišu Nezavisne novine.

To znači da će nakon otvaranja dionice putnici iz Banje Luke, umjesto kroz Gradišku preko starog graničnog prijelaza, put prema Zagrebu ili Beogradu kod Čatrnje nastaviti izravno postojećom autocestom iz Banje Luke prema graničnom prijelazu i novoizgrađenom mostu. Putnici će onda prijeći most na Savi, proći granični prijelaz na hrvatskoj strani, a onda će se u nastavku puta na petlji kod Novog Varoša uključiti na postojeću cestu prema Okučanima. Naknadno će, u drugom dijelu projekta, brza cesta biti produžena izravno do autoceste Zagreb - Beograd.

Prvi dio dionice dug je oko četiri kilometra, a ukupna dionica bit će duga oko sedam kilometara i koštat će oko 70 milijuna eura.

Ozren Gverić, voditelj projekta u Hrvatskim cestama, koji je ekipu Nezavisnih novina s Damjanom Kraljem, direktorom Podružnice Integral inženjeringa d. d. Zabok i predstavnikom izvođača radova, proveo kroz gradilište i pokazao u kojoj se fazi radovi nalaze, rekao je za Nezavisne novine da je zadovoljan dinamikom. - Uime Hrvatskih cesta mogu pohvaliti dosadašnju vrlo dobru suradnju i koordiniranost svih uključenih. Pohvalio bih izvođača glede angažiranosti i ekipiranosti. Tu mislim na ljudstvo i korištenje resursa kako bismo cijeli investicijski i građevinski projekt uspješno završili - naglasio je. Gverić je rekao kako očekuje da će završetak svih radova na cesti biti do ljeta 2024. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije