Omlet je jedan od najpopularnijih izbora za doručak, brunch, ručak ili večeru. Ne samo da je riječ ukusnom proteinskom obroku sastavljenom od jaja, već se i brzo priprema. Jedan omlet u prosjeku se peče 90 sekundi.
Savršen omlet kremast je i mekan iznutra, a izvana žut, dobro pečen i mrvicu hrskav. Najbolje od svega je što nudi tisuću različitih mogućnosti.
U njega se mogu dodavati komadići mesa, sira, povrća... odnosno što god poželite, no fin je i ako ga jedete bez ikakvih dodataka.
Zadovoljna.hr donosi recept za klasični omlet od tri jaja kojim ćete zasigurno razveseliti svoje ukućane.
SASTOJCI ZA OMLET (za jednu odraslu osobu):
3 jaja
sol i papar
komadić maslaca
biljno ulje
PRIPREMA:
1. U tavu stavite žlicu biljnog ulja i manji komadić maslaca i pustite da se rastopi.
2. Za to vrijeme razbijte jaja u posudicu i dobro ih istucite pjenjačom. Posolite ih i popaprite.
3. Kad se maslac i ulje zagriju, smanjite temperaturu i izlijte jaja u tavu. Jaja bi trebala prekrivati cijelu površinu tave.
4. Kada primijetite da je dno jaja pečeno, a sredina je još tekuća, špatulom preklopite omlet. Pecite još kratko, zarolajte omlet i poslužite ga s tostom ili sezonskom salatom. Dobar tek.