Sanja Mijac jedna je od omiljenih domaćih food blogerica zbog ukusnih jela iza kojeg stoje jednostavni i jasni recepti, a sad je pravo vrijeme za njihovo isprobavanje, piše Diva.hr.
I smeđe, prezrele banane koje nitko ne voli mogu savršeno poslužiti - zapravo, one su ključan sastojak u banana-kruhu, kolaču koji je gotov za manje od 45 minuta, a u njemu će uživati svi ukućani. Mi smo recept potražili kod Sanje Mijac, food blogerice koja se krije iza Instagram-profila i bloga Domaćica Sanja. Svi recepti koje smo isprobali uvijek bi ispali preukusni, a sa Sanjinim je uputama uživa ćete u kuhanju i pečenju slastica jer su upute precizne, jasne i jednostavne.
Banana-kruh jedan je od onih kolača koje možete ukrasiti po volji, primjerice kokos, nasjeckanu čokoladu, orahe... Sve ovisi o tome što volite, ali i o dostupnim namirnicama.
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 50 g maslaca ili 50 ml ulja možete staviti i margarin
- 1.5 šalica mekog brašna
- 1 šalica šećera
- 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
- po želji kokos čokolada, orasi, bademi, lješnjaci...
Priprema:
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
U posudi izdrobite banane, dodajte im umućeno jaje, prstohvat soli i skroz otopljeni maslac. Sve zajedno dobro izmiješajte.
-
Zatim u to dodajte brašno, šećer i sodu bikarbonu. Ponovno sve zajedno dobro izmiješajte pjenjačom.
-
Po želji sada dodajte šaku kokosa, čokolade po želji, šaku oraha, lješnjaka, badema, grožđica, ostalog suhog voća, kakaa...
-
Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje, smjesu izlijte u tepsiju, malo poravnajte i stavite peći oko 40 minuta. Probajte sa čačkalicom kada je gotov, čačkalica bi trebala van izaći suha. Normalno je da kolač potamni, neće izgoriti, ne brinite. Ja sam pekla u tepsiji srednjeg promjera, onoj starinskoj bakinoj, ona je 17*29 cm. Pa se držite tih nekih okvira.
-
Kolač čuvajte u plastičnoj posudi da ostane svjež i nekoliko dana.
Napomena:
- Šalica je od 2 dcl.