Pahuljasti biskvit s finom kremom od pudinga i svježim jagodama - ovo su sastojci za vjerojatno najbolji kolač od jagoda ikada.
Ovaj kolač možeš peći u limu ili u kalupu za tortu – odluči sama! Bit će ukusan u svakom slučaju…
Sastojci
Za tijesto:
• 3 jaja
• 150 g otopljenog maslaca
• 150 g brašna
• 150 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 1 žličica praška za pecivo
Za kremu od pudinga i preljev:
• 500 ml mlijeka
• 1 paket praška za puding od vanilije
• 2 žlice šećera
• 500 g svježih jagoda
• 1 pakiranje prozirne glazure za kolače
Priprema
1. Pjenasto umuti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i prosij u smjesu od jaja. Sve dobro promiješaj. Na kraju umiješaj otopljeni maslac i izlij tijesto u dobro namašćeni kalup. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta dok ne porumeni, piše miss7.24sata.hr.
2. Kad se biskvit ohladi, izvadi ga iz kalupa, stavi na pladanj i oko toga stavi obruč za tortu.
3. Sada je vrijeme da napraviš puding: skuhaj ga s mlijekom i šećerom prema uputama na pakiranju – neka vrije dvije minute pa ga izlij na biskvit u obruč za tortu. Ostavi da se hladi nekoliko minuta. Za to vrijeme možeš oprati i očistiti jagode te ih narezati na komadiće.
4. Zatim rasporedi jagode po kremi od pudinga. Ostavi kolač da se malo ohladi. Na kraju skuhaj glazuru od šećera i vode prema uputama na pakiranju i žlicom rasporedi glazuru po jagodama. Kolač stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.