Neobičan spoj pun okusa donosi ova voćna torta od kokosa i ribiza

20.06.2023.
u 09:52

- Peći kolače u vrućim ljetnim danima? Hm, ako je moguće, radije ne bismo, zar ne? - Međutim, to nije problem – postoje fenomenalne slastice koje ne moraš peći - Jedna od njih je ova torta sa svježim ribizom, kremom od sira - i kokosom!

Kad u ljeti mislimo na voće, mislimo na jedno: svježe bobice! Svejedno je li riječ o jagodama (još ih ima na tržnicama, zahvaljujući sorti mjesečarke koje rode cijelo ljeto), malinama, ribizu, kupinama – sve nam pružaju savršeno osvježenje u toplim ljetnim danima. Za slatke kolače najbolji je ribiz. Zbog svog kiselkastog okusa izvrstan su dodatak desertima. U kombinaciji sa svježim mascarpone sirom i podlogom od kokosa (točnije od keksa s kokosom jer ne kanimo ništa peći, sjećaš se?) ova torta garantirano je favorit uz poslijepodnevnu kavu.

Sastojci: 

Za biskvit: 

• 25 g maslaca 
• 225 g keksa s kokosom 
• 5 g ribanog kokosa (brašno od kokosa) 

Za kremu: 

• 300 g ribiza 
• 125 g šećera 
• 2 pakiranja učvršćivača za šlag 
• 500 g mascarpone sira 
• 500 g svježeg sira 
• 125 g vrhnja za šlag

Priprema 

1. Rastopi maslac u lončiću te ostavi da se ohladi. Za to vrijeme fino razmrvi dvopek te pomiješaj s kokosovim brašnom i rastopljenim maslacem. 

2. Stavi smjesu u kalup za tortu promjera 26 cm te utisni da dobiješ kompaktnu podlogu za kolač. Stavi na 30 minuta u hladnjak da se stisne. 

3. Operi ribiz, nekoliko komada ostavi po strani, a preostale bobice očisti. 

4. Pomiješaj šećer i učvršćivač za šlag. 

5. Pomiješaj mascarpone i svježi sir. Polako umiješaj ribiz. Potom stuci vrhnje u šlag te također umiješaj. 

6. Stavi gotovu kremu na biskvit te zagladi. Stavi potom na dva do tri sata u hladnjak. 

7. Izvadi tortu iz prstena te ukrasi ribizom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije