trebao biti sutra

Nikšić: Sastanak državne koalicije krajem mjeseca

20.10.2024.
u 19:49

Završeni su izbori u Konjicu, Fojnici, Kreševu i Kiseljaku, koji su bili odgođeni zbog tragedije koja je prije dva tjedna pogodila pet općina u Bosni i Hercegovini. Predsjednik SDP-a BiH i predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić glasovao je prije podne na biračkom mjestu u Konjicu, gdje je izrazio zabrinutost zbog preuranjenih izbora u pogođenim područjima.

- Mislim da su izbori za područje Konjica preuranjeni, posebno jer je jedan dio još uvijek pod prometnom blokadom i otežanom komunikacijom. Smatram da je nerealno da se izbori održavaju putem mobilnih timova i sigurno će to utjecati na izborni rezultat – poručio je Nikšić.

Unatoč situaciji, zahvalio je svim građanima koji su se odlučili izaći na izbore, bez obzira na to kome su dali svoj glas. On kaže da je pred ljudima koji budu izabrani ogroman posao na sanaciji šteta, zbog čega je važno da građani izaberu što je moguće bolje kandidate, one koji će dati sve od sebe da se grad vrati normalnom funkcioniranju.

Međutim, Nikšić navodi da su se pojavile određene nepravilnosti u izbornom procesu u Konjicu. Prema njegovim riječima, jučer su predloženi kandidati za biračke odbore, ali materijali za izbore na četiri biračka mjesta dostavljeni su bez prisustva članova biračkih odbora iz SDP-a, kao i vjerojatno iz drugih stranaka.

- Jutros su trebali iskazati svoje primjedbe na zapisniku, onda su se pojavile neke kabadahije koje su to spriječile. Smatram da se u ovoj atmosferi to ne bi smjelo događati. Već smo poduzeli korake prema Gradskom izbornom povjerenstvu, ali i prema Središnjem izbornom povjerenstvu da vidimo je li i ono dio te hobotnice. Podnijet ćemo i kaznene prijave protiv svih onih koji sudjeluju u tome. Mislim da je konačno vrijeme da građani odaberu vlast koju žele, a ne da neke lokalne siledžije, koje misle da su gospodari života i smrti na biračkim mjestima, prave incidente – napomenuo je Nikšić.

Govoreći o očekivanjima od izbornog rezultata u Konjicu, Nikšić smatra da se njegova stranka kažnjava zato što nije dio nacionalnog bloka. - Ali mi ostajemo onakvi kakvi jesmo. Mi nudimo program. Ja sam ovdje vezan, tu je moj život, nikada neću odavde otići. Sigurno ću i u budućnosti biti taj koji će se prema svom gradu ponašati na odgovarajući način – smatra on.

Na širem političkom planu, sastanak državne koalicije trebao bi se održati idućega tjedna, odnosno nakon 27. listopada. Ovoga tjedna to neće biti moguće, navodi Nikšić, zbog putovanja političkih predstavnika. 

- Završavaju se lokalni izbori, nadam se da ćemo ono što je eventualno bio rezultat ponašanja u predizbornom razdoblju ostaviti iza sebe. Smatram da blokadama gube svi građani, gubi Bosna i Hercegovina. Ono što možemo i što nam se pruža od Europske unije moramo iskoristiti ako smo odgovorni, prije svega prema ljudima koji su nas birali – zaključio je predsjednik SDP-a BiH i predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije