ČITLUK

Nove prometnice u Čitluku, gradit će se kružni tok na Padinama

storyeditor/2024-09-18/kruz.png
19.09.2024.
u 20:53

Projekt izgradnje prometnica u obuhvatu regulacijskog plana "Bare 1" (prometnice A, C i D s kružnim tokom) vrijedan je 1,052.415 KM

U Čitluku su počeli radovi na probijanju trase za nove prometnice u obuhvatu regulacijskog plana "Bare 1". Radove na probijanju nove trase izvode djelatnici tvrtke Co Martinović iz Čitluka, a trenutačno se izvode u neposrednoj blizini Doma zdravlja, dječjeg vrtića i Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića.

Podsjećanja radi, načelnik općine Čitluk Marin Radišić i Stanislav Martinović, direktor tvrtke CO Martinović, nedavno su potpisali ugovor o izvođenju radova na izgradnji prometnica u obuhvatu regulacijskog plana "Bare 1" (prometnice A, C i D s kružnim tokom). Navedeni ugovor potpisan je nakon provedenog zakonom propisanog postupka javne nabave, a cijena radova koje će obaviti konzorcij CO Martinović d. o. o. Čitluk – CITY transport d. o. o. Vareš iznosi 1,052.415 KM, navode iz Općine Čitluk.

Načelnik Radišić nedavno je potpisao i ugovor s direktorom tvrtke Kopex Dodig iz Čitluka Ivicom Dodigom o izvođenju radova na rekonstrukciji i izgradnji ceste na ulazu u Krehin Gradac – Padine. Riječ je o priključnoj cesti na regionalnu cestu R 425, a radovi će se financirati s 270.000 koje je odobrilo Ministarstvo prometa i veza HNŽ-a. Ukupna vrijednost ugovora s PDV-om iznosi 314.730 KM. Ostatak od 44.730 KM osigurat će Općina Čitluk iz vlastitih sredstava. Projektnu dokumentaciju osiguralo je također Ministarstvo prometa i veza HNŽ-a.

Iz Općine Čitluk podsjećaju da je u tijeku postupak eksproprijacije zemljišta za gradnju budućeg kružnog toka na lokaciji Padine, na koji će se u budućnosti priključiti predmetna cesta. Ministarstvo prometa i veza HNŽ-a je za gradnju, troškove nadzora i eksproprijacije zemljišta u svom godišnjem planu i programu osiguralo oko 900.000 KM. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije