Ubio tri, teško ranio jednu osobu

FOTO/VIDEO Detalji zločina u Sanskom Mostu, rodbina i prijatelji u suzama na mjestu stravičnog zločina

Zlatko Cekic/PIXSELL
21.08.2024.
u 11:32

U Gimnaziji u Sanskom Mostu došlo je do stravičnog zločina, kada je muškarac ušao u Gimnaziju i ubio tri uposlenika ove škole, potvrđeno je za portal "Avaza" iz MUP-a USŽ.

U srednjoj školi u Sanskom Mostu danas se dogodila pucnjava u kojoj ima ranjenih i ubijenih.

Kako neslužbeno doznaje Avaz, domar je iz automatske puške ubio ravnatelja, profesoricu i tajnicu te teško ranio još jednu osobu. Pucnjava se dogodila u jutarnjim satima, a nakon nje, osumnjičeni za zločin je pokušao sebi presuditi. 

"Avaz" saznaje da osoba koja je ubila tri osobe, a zatim se pokušao ubiti, Mehemed Vukalić. On je i ranije imao problema s Upravom škole i bio je suspendiran. Prema neslužbenim informacijama "Avaza", Vukalić je pucao na ravnatelja Gimnazije Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Nidžan i tajnicu Nisvetu Kljunić, koje je i usmrtio.

Ispred Gimnazije u Sanskom Mostu došli su mnogi građani, a među njima su članovi obitelji, te prijatelji, koji su veoma šokirani i potreseni ovim stravičnim događajem.

Foto: Avaz
Foto: Avaz

- Pucnjava je bila u 10:15. Muška N. N. osoba je izvršila upotrebu vatrenog automatskog oružja za ubojstvo tri uposlenika škole. Nakon toga je, najvjerovatnije, pokušao sam sebi presuditi i zadobio je teške tjelesne ozljede. Prebačen je u Urgentni centar Banja Luka. Policija je na licu mjesta - kazao je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije.

Nezavisne pišu da je osumnjičeni zapravo pomoćni radnik te škole koji je naoružan ušao u zgradu škole gdje je tražio određene ljude. Motiv napada su navodno određene nesuglasice koje su ranije postojale jer su ljudi koje je ustrijelio bili dio povjerenstva koje ga je suspendiralo.

Na licu mjesta se okupio veliki broj profesora koji su u stanju šoka, jer su mnogi i sami prisustvovali krvavom piru, javljaju Nezavisne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije