Zbog pokopa stradalih u poplavama

Odgođen sastanak lidera stranaka u vlasti na razini BiH

14.10.2024.
u 16:05

O terminu novog sastanka javnost će biti naknadno obaviještena

Sastanak lidera političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu na nivou BiH koji je bio najavljen za sutra odgađa se zbog sahrane stradalih u katastrofalnim poplavama u Federaciji BiH, rečeno je u HDZ-u BiH. O terminu novog sastanka javnost će biti naknadno obaviještena. Sastanak partnera na nivou BiH trebao je biti održan sutra u organizaciji predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je ranije da je želja da europski put bude "pitanje svih pitanja u naredna tri mjeseca". "Trebamo vidjesti što možemo uraditi kroz Vijeće ministara i Parlamentarnu skupštinu BiH da bi realizirali ovo što smo pričali kao optimistično. Opet sam optimističan. Drugog puta nemamo", rekao je Čović, prenosi Srna. On je naveo da se pojedinačno razgovaralo i da postoji dobra volja da sjednu zajedno kako bi utvrdili što su prioriteti i šta je BiH dobila od Europske komisije. Čović je izrazio uvjerenje da se u BiH može očuvati unutarnja stabilnost, zbog čega je neophodno da se vrate u institucije i dinamičnije počnu raditi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije