lijena pita

Ovaj recept za prhku pitu od jabuka poželjet ćete prepisati u svoju bilježnicu

24.09.2024.
u 08:13

Dolazak rujna u posljednje se vrijeme itekako osjeća, a pad temperatura posebno su iščekivali svi koji su željeli ponovno uključiti pećnicu jer im je nedostajao onaj poznati miris tek ispečenih kolača. Iako su jabuke dostupne cijele godine, nešto je ipak posebno u sezonskim, kojima se sada posebno veselimo, a kada razmišljamo o prigodnim kolačima - što je jesenskije od pite od jabuke?

Sastojci potrebni za pitu

    jabuke
    jaja
    šećer
    vanilin šećer
    kiselo vrhnje
    brašno
    šećer u prahu - za posipanje

Kako se priprema

Počnite s pripremom jabuka, ogulite ih i naribajte, zatim dinstajte na malo maslaca dok sva tekućina ne ispari. Ako su jabuke dovoljno slatke, nemojte dodavati šećer. Zatim krenite s pripremom tijesta, smiksajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte kiselo vrhnje, a na kraju umiješajte brašno.

Rukama umijesite tijesto i stavite u hladnjak na pola sata, nakon čega ga podijelite na dva jednaka dijela. Razvaljajte oba dijela na veličinu lima za pečenje pa ih prebacite u lim. Donji dio prekrijte naribanim jabukama pa na njega stavite drugi dio i pecite. Kada je pita pečena, ostavite da se prohladi i pospite je šećerom u prahu.

Recept s točnim mjerama i koracima pripreme je ovdje, a toliko je jednostavan i dobar da ćete ga poželjeti prepisati u svoju bilježnicu s receptima i uživati u njemu cijelu sezonu, ako ne i godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije