istraživanje otkrilo

Ovo je 12 zemalja najboljih za mirovinu: Jedna je u našoj blizini

umirovljenici
Luka Batelic/PIXSELL
24.08.2024.
u 08:36

Ova država u našoj blizini prekrasna je i jeftina. Dvočlana obitelj na Bledu prima mirovinu oko 1 150 eura

Zdravstveno osiguranje i standard života općenito zahtijevaju sve više sredstava, a tijekom istraživanja izdvojeno je 12 zemalja u kojima možete dobro i jeftino živjeti, pogotovo u mirovini, piše nypost.com. Jeftine stanarine, zdravstveno osiguranje i način života kao i bruto godišnje plaće diljem svijeta saznajte u tekstu.

Vijetnam: Prosječna godišnja bruto plaća: 15 462 eura. Četrdeset i pet godina nakon što je završio Vijetnamski rat Amerikanci opet naseljavaju ovaj dio svijeta – ovog puta zbog mirovine. Način života isti im je kao na Floridi, u Nevadi i Arizoni, ali znatno jeftiniji. Mjesečni troškovi stanarine, osiguranja i režija rijetko kad pređu 1 818 eura uključujući kućnu pomoćnicu koja kuha i čisti.

Španjolska: Prosječna godišnja bruto plaća: 23 651 eura. Španjolska je zemlja s jednim od najviših standarda u Europskoj uniji. Ima prekrasne plaže, dobru hranu i vino. Tamo su troškovi života za dvočlanu obitelj otprilike 2 256 eura. Postoji i program "zlatna viza" koji olakšava dobivanje boravišnih dozvola onima koji u Španjolskoj potroše najmanje 530 891 eura.

Slovenija: Prosječna godišnja bruto plaća: 41 000 eura. Ova država u našoj blizini prekrasna je i jeftina. Dvočlana obitelj na Bledu prima mirovinu oko 1 150 eura. Slovenija je odlična za planinarenje, izlete i šetnje, kao i skijanje i odmaranje u toplicama.

Tajland: Prosječna godišnja bruto plaća: 7 500 eura. Za 300 eura možete unajmiti dvosobni bungalov s vrtom, a za 760 eura trosobnu vilu s bazenom. Također postoji aktivna i uspješna međunarodna zajednica tako da nikad nećete biti usamljeni.

Peru: Prosječna godišnja bruto plaća: 13 200 eura. Iako je glavni grad Lima dosta skup, ostatak Perua nazivaju "financijskim snom". Prekrasna obala, planine i Machu Picchu omogućuju bezbroj aktivnosti, a jedan par može živjeti s manje od 2000 eura.

Portugal: Prosječna godišnja bruto plaća: 39 000 eura. Zadnje dvije godine ova zemlja postala je jako popularna turistička destinacija, ali ističe se i načinom života koji je pristupačan. Za život u prekrasnim gradovima s još ljepšim plažama potrebno je oko 2300 eura mjesečno.

Kolumbija: Prosječna godišnja bruto plaća: 37 500 eura. Prema istraživanjima, podizanje vize za život i mirovinu u Kolumbiji dosta je dobra odluka. Sve što trebate je dokazati jest da primate mirovinu od 700 eura kao pojedinac ili 2 300 kao par.

Malezija: Prosječna godišnja bruto plaća: 26 500 eura. Život u Penangu prekrasan je i jeftin. Par ovdje može živjeti s 1 800 eura mjesečno, uključujući stanarinu. Obitelj od šest članova može pojesti 10 jela za manje od 5 eura, uključujući pivo, a šišanje muškaraca stoji samo 2.5 eura.

Meksiko: Prosječna godišnja bruto plaća: 40 000 eura. Par može živjeti s mjesečnim primanjima od 1 500 do 3000 eura, ovisno o lokaciji, a to uključuje stanarinu i zdravstveno osiguranje. Ako ste stariji od 60 godina, imate pravo na nacionalnu karticu za popuste za starije osobe koji uključuju razne usluge i odjeću.

Kostarika: Prosječna godišnja bruto plaća: 37 000 eura. Sigurna, prekrasna zemlja s dobrom financijskom situacijom. Zadnjih nekoliko godina Kostarika je postala popularna, pa je tako narasla i cijena života, ali i dalje je jedna od najjeftinijih i najboljih za život, pogotovo u mirovini.

Panama: Prosječna godišnja bruto plaća: 60 000 eura. Panama je urbana i odlična za život. Vrlo lako možete unajmiti kuću s pogledom na more za manje od 1 300 eura mjesečno, a ako odete malo dalje od Paname, cijene su još niže.


 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije