korisno

Pečete, kuhate i pirjate samo na suncokretovom ulju i maslacu? Ovo je dobro znati

18.03.2018.
u 21:45

Sve češće se u kuhinji upotrebljavaju i druga ulja osim maslinova i suncokretova, na koje smo najviše "navikli".

Pripremate li povrće, pečete li kolač ili pirjate meso, nije svejedno koje ćete ulje koristiti.

Sve češće se u kuhinji upotrebljavaju i druga ulja osim maslinova i suncokretova, na koje smo najviše "navikli". Bitno je znati da različite vrsta ulja imaju različite nutritivne vrijednosti.

Neka druga ulja poboljšat će kvalitetu jela. Evo što biste trebali znati o njima.

Bademovo ulje

Ovo ulje ima poveći niz kvalitetnih sastojaka i koristi se u proizvodima za ljepotu. Obiluje cinkom, magnezijem, željezom i kalcijem.

Sadrži i dosta vlakana, a koristi se za pečenja,pripremu umaka i obogaćivanje jela okusom. Ako pripremate namirnice na visokim temperatura, koristite rafinirano bademovo ulje.

Kokosovo ulje

Nutritivno bogato ulje izraženog okusa poznato je po svom blagonakolon djelovanju na zdravlje kože i kose te se koristi i za probavne smetnje. Dobar je izbor za pečenje ribe, prženje, pripremu peciva i juha. 

Suncokretovo ulje

Bogato je masnim kiselinama i vitaminom E te antioksidansima koji čuvaju zdravlje. Koristite ga za pečenje i pripremu salatnih tjestenina. Čest je odabir jer nema izražen miris. a i cijenovno je prihvatljivije.

Sezamovo ulje

Ovo je ulje jedna od najzdravijih alternativa biljnim uljima. Ima bogat okus i koristi se prvenstveno u pripremi azijske kuhinje. Obiluje esencijalnim vitaminima, masnim kiselinama i mineralima poput cinka, bakra, kalcija i magnezija. Idealno je za prženje i pripremu umaka i salata. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije