Zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Vecernji.ba
20.07.2024.
u 09:24

Putevi u Bosni i Hercegovini jutros su prohodni bez značajnih smetnji ili otežanog prometovanja. Očekuje se pojačana frekvencija vozila u gradskim zonama i na graničnim prijelazima u poslijepodnevnim satima.

S obzirom na vremenske uvjete, vozačima se savjetuje da tijekom putovanja prave češće stanke, te unose dovoljne količine vode u organizam. Mole se vozači i ostali sudionici u prometu da poštuju sve prometne propise.

Sanacijski radovi aktualni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Tomislavgrad-Šuica, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

Na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Gradina, Bosanska Gradiška i Ivanica pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a na GP Hum, Prisika, Deleuša i Doljani na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali za sada zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Do kraja kolovoza, za putnički promet otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?