Sastojci:
- 300 g konzerviranog kukuruza u zrnu
- 2 jaja
- 2 žlice mlijeka
- 1 žlica curryja
- 60 g maslaca
- 60 g brašna
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žličica šećera
- 1 žlica sjeckanog peršina
Priprema:
Pomiješajte 150 g kukuruza sa žumanjcima, mlijekom, curryjem i maslacem pa smjesu izmiksajte u mikseru.
Ostatak kukuruza pomiješajte s brašnom te posolite i popaprite. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, soka od limuna i žličice šećera.
U snijeg umiješajte sjeckani peršin i smjese od kukuruza. Zagrijte ulje na tavi. Žlicom grabite tijesto za popečke pa ih stavljajte na ulje i malo sploštite, piše Ordinacija.hr.
Pržite ih na srednje jakoj vatri sa svake strane dvije do tri minute dok ne dobiju zlatnožutu boju.