Pozder u akciji čišćenja i poribljavanja Drine

23.09.2024.
u 18:48

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder sudjelovala je na festivalu “Rijeka mira” u Goraždu koji je organizirao Populacijski fond UN-a (UNFPA). Poziv ministrici uputila je predstavnica tog fonda za BiH Justine Coulson, a događaju su prisustvovali i veleposlanik Slovenije u BiH Damijan Sedar, kao i domaćin, gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

- Kada je riječ o kvalitetnim projektima zaštite okoliša, aktivizma i društvene kohezije, vrlo rado sudjelujem, osobito kada je riječ o Goraždu i Drini. Zaista je bilo fenomenalno u pratnji aktivista, mladih ljudi iz Foče i Goražda, predstavnika UNFPA-a, veleposlanika Sedara i gradonačelnika Imamovića zagaziti u Drinu i sudjelovati u velikoj ekološkoj akciji čišćenja i poribljavanja ove predivne rijeke. Ovakvi događaji imaju višestruku korist i sigurno su poruke s ovog festivala važne za očuvanje Drine, ali i za buduće generacije koje zajedno trebaju uživati u njoj - kazala je Pozder. Festival je dio šireg projekta posvećenog očuvanju okoliša, društvenom aktivizmu i promoviranju zajedništva, a jedan od ključnih događaja bila je velika akcija čišćenja i poribljavanja rijeke Drine. Realizaciju podržava Veleposlanstvo Slovenije, a UNFPA je ponosan što u tom važnom projektu ima Grad Goražde kao ključnog partnera, ali i resorno ministarstvo s ministricom Pozder koja je podržala projekt.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije