SARAJEVO

Krisztian Posa: Prioritet je da do kraja godine organiziramo prvu međuvladinu konferenciju između EU i BiH

21.10.2024.
u 21:25

Veleposlanstvo Republike Mađarske u BiH večeras je u Sarajevu organiziralo prijam u povodu nacionalnog praznika kojim se obilježava početak mađarske revolucije. Ova svečana večer bila je posvećena sjećanju na ključni trenutak u povijesti Mađarske – borbu za demokraciju, ljudska prava i uspostavu višestranačkog sustava, priopćeno je iz Ureda predsjednice Federacije BiH.

U svom govoru mađarski veleposlanik Krisztian Posa naglasio je važnost trenutnog mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije, osobito u kontekstu globalnih izazova s kojima se Unija suočava. "Ovo je naše drugo predsjedanje Vijećem Europske unije, i to u vrijeme kada se suočavamo s ključnim pitanjima, uključujući kompetitivnost EU, ilegalne migracije i integraciju država zapadnog Balkana. Naš prioritet je da do kraja godine organiziramo prvu međuvladinu konferenciju između EU i Bosne i Hercegovine", izjavio je veleposlanik Posa. Veleposlanik je također naglasio važnost političke stabilnosti i mira u regiji, istaknuvši dobre odnose između Mađarske i država Zapadnog Balkana, uključujući BiH. "Mađarska je jedan od najglasnijih zagovornika ubrzanja integracijskih procesa i ekonomske suradnje s regijom, a naši česti bilateralni posjeti i sve bolji ekonomski podaci to potvrđuju", dodao je.

Na prijemu je sudjelovala i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, kao i brojni drugi politički i diplomatski dužnosnici. Ovaj događaj bio je prilika za jačanje suradnje između Mađarske i BiH, s naglaskom na buduće zajedničke projekte u ekonomiji i vanjskoj politici, uz daljnji razvoj političkih i gospodarskih odnosa, naveli su iz Ureda predsjednice Federacije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije