SASTOJCI:
oko 400g glatkoga brašna
sol
oko 80 ml maslinovog ulja
oko 125ml mlake vode
oko 125ml toplog mlijeka
20g Kvasca (svježeg)
NADJEV:
blitva
1 režanj češnjaka
malo crvenog luka
malo mortadele
sirnog namaza
začini
malo maslinovog ulja
Priprema
1. U vodi i mlijeku otopiti kvasac. Od smjese s kvascem i ostalim sastojcima zamijesiti tijesto i ostaviti da odstoji 30 minuta, piše Coolinarika.
2. Blitvu oprati i sitno narezati, začiniti i preliti maslinovim uljem i dodati sitno narezanu mortadelu i mliječni namaz.... dobro promiješati
3. Tijesto razvaljati..oblikovati...puniti nadjevom...preklopiti i frkati krajeve
4. Peći na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta
5. Pečene pogačice premazati sa smjesom: maslinovo ulje....sitno narezani češnjak i peršin