Putinov glasnogovornik potvrdio da mu je sin sudjelovao u ratu u Ukrajini

24.04.2023.
u 15:22

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov potvrdio je da je njegov sin Nikolaj sudjelovao u "specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini", ali je odbio otkriti bilo kakve detalje. 

Ranije je osnivač privatne vojske Wagner Jevgenij Prigožin rekao da je Peskovljev sin služio u Wagnerovom topništvu kao utovarivač na transportno-utovarnom vozilu za višecjevni raketni sustav Uragan.

“Prvo je služio u Ruskim oružanim snagama. Ispunio je svoju ustavnu dužnost, punoljetan je. Istina je da je sudjelovao u specijalnoj vojnoj operaciji. Radije ne bih otkrivao bilo što drugo. To nema nikakve veze s mojim poslom”, rekao je Peskov odgovarajući na pitanja o tome je li njegov sin doista sudjelova u ratu i zašto je odlučio ne prijaviti se ponovno u oružane snage, prenosi Tass.

Prigožin je rekao da je Nikolaj Peskov proveo “oko šest mjeseci u zoni specijalnih vojnih operacija i pokazao hrabrost i junaštvo”.

Nikolaj kao član Wagnera; Not supplied / WillWest News / Profimedia

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije