potpisan ugovor o izvođenju radova

Radio Posušje i OŠ fra Petra Bakule dobivaju kosu stubišnu platformu i dizalo

30.04.2024.
u 20:34

Za ovaj projekt Općina Posušje izdvojila je 111.033 KM, uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske, a njegovom realizacijom invalidnim osobama biti će olakšano obavljanje svakodnevnih poslova

Potpisivanjem ugovora o izvođenju radova na ugradnji rampe (kose stubišne platforme) na objektu Radio Posušja te dizala u istom objektu, kao i u objektu nove zgrade Osnovne škole fra Petra Bakule, nastavljena je implementacija projekta "Unaprjeđenje dostupnosti socijalne lokalne infrastrukture u javnim objektima".

Ugovor su potpisali načelnik općine Posušje Ante Begić i Damir Bakir, pomoćnik direktora EURO PROST d.o.o., izvođača radova.

Za ovaj projekt Općina Posušje izdvojila je 111.033 KM, uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske, a njegovom realizacijom invalidnim osobama biti će olakšano obavljanje svakodnevnih poslova, priopćeno je iz Općine Posušje.

- Općini Posušje u sljedećem razdoblju prioritet će biti implementacija ovakvih i sličnih projekata koji će pomoči određenim kategorijama društva u savladavanju problema arhitektonskih barijera, ma gdje one bile, posebno na javnim površinama i u stambenim objektima. Realizacijom ovog projekta uskoro ćemo imati lakši pristup osoba s umanjenim tjelesnim mogućnostima u naša dva javna objekta, a u pripremi i je i za treći za zgradu u kojoj se, pored ostalih ustanova, nalazi naš Centar za socijalni rad - kazao je načelnik Begić.

Pomoćnik direktora tvrtke EURO PROST Damir Bakir istaknuo je kako je predviđeni rok za izvođenje radova 90 dana, ali kako je moguće da radovi budu završeni ranije.

- Garantni rok, kako je to predviđeno tehničkom dokumentacijom, je u trajanju od dvije godine nakon završetka radova. Želimo biti društveno odgovorni partneri i podržavamo ovakve projekte, ne samo iz razloga što smo izvođači radova, već i s osobne strane – dodao je Bakir.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?