Koordinacijski sastanak načelnika, gradonačelnika i županijskih premijera uz izaslanstvo HDZ-a

Raditi na realizaciji projekata koji podižu kvalitetu života Hrvata u BiH

05.09.2024.
u 19:39

„Prioritet je zajednički nastaviti raditi na realizaciji projekata koji podižu kvalitetu života Hrvata u BiH te pridonose boljem povezivanju Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i ukupnom napretku čitave BiH.”, kazao je Plenković

U Mostaru je danas održan XXII. koordinacijski sastanak dužnosnika HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti s načelnicima, gradonačelnicima te predsjednicima županijskih Vlada, uz nazočnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića i izaslanstva. 

Tijekom sjednice, diskutiralo se o aktualnim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini, uz poseban osvrt na dinamiku i izazove predstojećih Lokalnih izbora. Također je bilo riječi o projektima koje Vlada Republike Hrvatske provodi u cilju potpore Hrvatima u BiH, pri čemu je naglašena važnost kontinuiteta te međusobne suradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, naglasio je važnost političke stabilnosti i zajedničkog djelovanja izvršne i zakonodavne vlasti kako bi se osigurao dugoročan napredak za Hrvate u BiH. Istaknuo je da suradnja s Republikom Hrvatskom ostaje ključna u ostvarivanju strateških ciljeva, a posebno u kontekstu jačanja institucionalnih okvira koji će omogućiti ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, istaknuo je kako će Hrvatska nastaviti pružati snažnu podršku Hrvatima u Bosni i Hercegovini kroz kontinuirane projekte, pogotovo u oblastima obrazovanja, zdravstva te infrastrukturnih projekata od vitalnog značaja za lokalne zajednice, te kazao: „Prioritet je zajednički nastaviti raditi na realizaciji projekata koji podižu kvalitetu života Hrvata u BiH te pridonose boljem povezivanju Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i ukupnom napretku čitave BiH.”

Na koncu, zaključeno je da će se u narednom periodu intenzivirati rad na ključnim projektima koji doprinose razvoju lokalnih zajednica i unaprjeđivanju kvalitete života svih žitelja u Bosni i Hercegovini.

„Koordinacija i suradnja između lokalne i izvršne vlasti bit će ključni alat u postizanju ovakvih ciljeva“, - naglašeno je tijekom sjednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije