Ako niste iskusna domaćica koja se ispraksala u pravljenju svega, onda ste vjerojatno probali nekoliko puta praviti kiflice i niste bile baš oduševljene rezultatima. S ovim receptom nema neuspjeha, jer svatko tko je probao napraviti na ovaj način uspjele su mu. I svi su bili očarani ukusom.
Tajna je u mekanom tijestu, koje se lako mijesi, ali i u tome što se premazuju jajetom, a preko se stavlja margarin, za još sočniji ukus, piše Stvarukusa.
Sastojci:
1 mali kvasac
2 kašičice šećera
1/2 l toplog mlijeka
800 g-1 kg brašna
2 kašičice soli
1 čašu ulja
Za punjenje:
feta sir
pavlaka
začini
Za premazivanje:
1 jaje
susam
margarin
Priprema:
U toplom mlijeku izmrvite kvasac i dodajte šećer. Promješajte da se sve sjedini i ostavite da se aktivira. Zatim postepeno dodajte brašno, so i ulje. Dobro umijesite testo, pokrijte i ostavitie da naraste. Zatim ga premesite i podijelite na 5 loptica. Od svake loptice razvijte krug (što tanji) i onda isecite po 8 trokutva. Pomješajte fetu s pavlakom, začinite po želji i sjedinite. Filujte sa sirom i urolajte, pa redajte u pleh. Premažite s umućenim jajetom, pospite susasom i stavite komadić margarina preko svake kiflice. Pecite u zagrijajanoj pećnici na 250°C dok ne porumene, a zatim ih ostavite malo u plehu da upiju margrarin.